Rakvere – kas mineviku eeskuju?

Rannar Vassiljev
, riigikogu liige (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Vassiljev.
Rannar Vassiljev. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakveret on tihti teistele linnadele eeskujuks toodud. Kahjuks oleme üht põhjust minetamas ning seetõttu on meil kõigil põhjust murelik olla. Kui Rakvere suutis erinevalt paljudest linnadest kiire majanduskasvu ajal omale rahavarusid koguda ning ka kriisiaastatel eelarvet tasakaalus hoida, siis viimased paar aastat on vaatamata maksulaekumiste suurenemisele kulud tulusid ärevaks tegevalt palju ületanud.

Eelmise ja selle aasta defitsiit ületab mõlemal aastal miljonit eurot ehk siis kaheksat protsenti tänavuse aasta eelarve tuludest. Seetõttu kerkib linna laenukoormus järgmisel aastal kriitilise piiri lähedale, millest pole meil õigust rohkem laenata, ning ainuüksi intresside tasumine viib aastas eelarvest pea kakssada tuhat eurot. Seda on sama palju, kui kulutame kogu keskkonnakaitse valdkonnale.

Kuigi reformierakonnale ja Isamaa ja Res Publica Liidule on olnud suupärane retoorika vastutustundlikust rahanduspoliitikast, pole Rakvere linnas sellest põhimõttest lähtutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles