Koolirahu kuulutatakse välja 1. septembril Rakveres

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolirahu väljakuulutamine kaks aastat tagasi Pärnus.
Koolirahu väljakuulutamine kaks aastat tagasi Pärnus. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Tänavu kuulutatakse üleriigiline koolirahu välja teisipäeval, 1. septembril kell 14 Rakvere rahvamaja terrassilt.


Koolirahu leping loetakse ette ja sellele kirjutavad alla Eesti Õpilasesinduste Liidu juhatuse esimees ning haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas.

Tseremoonial esinevad Chalice ja Rakvere gümnaasiumi segakoor.

Koolirahu väljakuulutamisele eelneb kell 11.45 TLÜ Rakvere kolledži saalis õpilaskonverents, mille teemaks on "Turvaline koolikeskkond. Koos on hea!" ja väitlusjuht on Toivo Niiberg.

Samuti on üritused Rakvere keskväljakul ja kirikupargis. Päeva ajakavaga saab tutvuda koolirahu kodulehel.

Koolirahu väljakuulutamise eesmärk on meelde tuletada, et turvaline ja sõbralik koolikeskkond tekib õpilaste, õpetajate, koolijuhtide ja lapsevanemate ning erinevate koolieluga seotud huvigruppide omavahelises koostöös.

1999. aastal algatas Eesti Noorsootöö Keskus Soome õpilaste ja Mannerheimi Lastekaitse Liidu eeskujul koolirahu programmi ning alates 2008. aastast on programmi koordineerija Eesti Lastekaitse Liit.

Koolirahu programmis osaleb aktiivselt 61 üldhariduskooli ning traditsioonilisteks tegevusteks on plakatikonkurss ja koolirahu väljakuulutamise tseremoonia.

Selle aasta koolirahu plakatikonkursi "Koos on hea" võitjaks tuli Tääksi põhikooli 5. klass.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles