Pärast vaktsineerimist surnud koolitüdruku tervis oli juba enne kehv

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannias Coventrys asuvas Blue Coati koolis suri esmaspäeval 14-aastane tüdruk, kes oli eelnevalt saanud HPV-vastase vaktsiinisüsti.
Suurbritannias Coventrys asuvas Blue Coati koolis suri esmaspäeval 14-aastane tüdruk, kes oli eelnevalt saanud HPV-vastase vaktsiinisüsti. Foto: AP / Scanpix

Suurbritannia tervishoiuameti teatel oli esmaspäeval Coventrys pärast emakakaelavähi vastase vaktsiinisüsti saamist surnud tüdruku tervis juba eelnevalt kehv ja tõenäoliselt ei põhjustanud surma vaktsineerimine.

«Esialgsed lahkamistulemused näitasid rasket eelnevat tervislikku seisundit, mis on tõenäoliseks surma põhjuseks. Me ootame analüüside edasisi tulemusi, mis võtavad oma aja. Kuid paistab, et on ülimalt ebatõenäoline, et HPV-vastane vaktsineerimine võinuks surma põhjustada,» ütles tervishoiuameti esindaja Caron Grainger teisipäeva hilisõhtul tehtud avalduses.

14-aastane Natalie Morton jäi esmaspäeval pärast koolis tehtud emakakaelavähi vastast vaktsiinisüsti haigeks ja viidi kohalikku haiglasse, kus ta hiljem suri.

Mortoni koolis vaktsineeriti samal ajal ka teisi tüdrukuid, kellest üheksa kurtis kehva enesetunnet. Kohalike arstide sõnul vastasid kõik kaebused tavalistele HPV-vastase vaktsineerimisega kaasnevatele kõrvalnähtudele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles