Sagenesid loomadega seotud liiklusõnnetused

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetus Tallinna-Narva maanteel.
Õnnetus Tallinna-Narva maanteel. Foto: Politsei

Sel nädalal on politsei Lääne-Virumaal registreerinud seitse loomadega seotud liiklusõnnetust, neist neli juhtusid neljapäeval.


Neljapäeva õhtul kella viie ajal sõitis sõiduauto Mazda 3 Tallinna-Narva maanteel Viitna külas otsa ootamatult sõiduteele jooksnud põdrale.



Liiklusõnnetuses vigastada saanud autojuht, 41aastane Toomas viidi Rakvere haiglasse. Haigla peaarst Sirje Kiisküla ütles, et kannatanul on mitu vigastust ja ta pandi intensiivravi osakonda. Põder hukkus.



Rakvere politseiosakond tänab Pelgulinna gümnaasiumi direktorit Tõnu Piiburit, kes enne korrakaitsjate saabumist osutas sündmuskohal kannatanule abi ja reguleeris liiklust.



Rakvere politseiosakonna pressiesindaja Mari Riina Rist rääkis, et neljapäeval registreerisid korravalvurid lisaks Viitnal juhtunule veel kolm loomadega seotud liiklusõnnetust. Roelas ja Tallinna-Narva maanteel Vaeküla asula juures hüppas sõiduauto ette metskits.



Mõlemad loomad hukkusid, inimesed vigastada ei saanud. Rakvere ringteel jäi auto alla metssiga. Loom hukkus.



Kolmapäeval jäi Assamalla asulas auto alla koer. Teisipäeval jättis ootamatult sõiduteele jooksnud koer autorataste all elu Kadrina vallas.



Esmaspäeval hukkus Lääne-Virumaal liiklusõnnetustes üks, vigastada sai kaks metssiga.



Politsei tuletab sõidukijuhtidele meelde, et õhtusel ja öisel ajal tuleb olla väga tähelepanelik, sest maanteede läheduses liikuvate loomade käitumine on ettearvamatu.


Pärast loomale otsasõitu - kui inimesed vigastada ei ole saanud - tuleb juhtunust teavitada keskkonnainspektsiooni, helistades tasuta infotelefonil 1313.



Sündmuskohal soovitab politsei sohvritel sisse lülitada sõiduki ohutuled, et teisi liiklejaid hoiatada. Võimaluse korral tuleb hukkunud loom viia teepervele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles