Majanduskommentaar: Eesti seakasvatajate nutikus aitab hädas

, põllumajandusettevõtja, OÜ Markilo omanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Laht.
Urmas Laht. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eesti ebavõrdsus Euroo­pa Liidu riikide seas püsib jätkuvalt, seda näiteks ka seakasvatuse valdkonnas. Osa seakasvatajaid on olukorra päästmiseks hakanud koostööd tegema ühise aretusfarmi loomiseks.

Oleme tänaseks nii kaugele jõudnud, et ei suuda oma riigiski ise otsustada, kuidas edasi minna, vaid sõltume Euroo­pa Liidu ettekirjutustest. Nüüdseks on selge, et lihasektori eripära majanduses ei mõistnud ei meie tolleaegne põllumajandusminister ega valitsus, kes tõi läbirääkimistega kiirustamisel ohvriks just lihasektori.

Situatsiooni teeb keerulisemaks kogu Euroopa Liidu ja euro kriis. Töötute arv Euroopas ainult suureneb ja tarbimine väheneb. Ühe eredama näitena võib tuua Hispaania, kes on Euroopa Liidu suurim sealihatootja. Praegu näeb seda ka Eesti tarbija, ostes Rimi või Säästumarketi poodidest sealiha, mille tootjamaaks on märgitud Hispaania.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles