Seiklushuvi tõi hiina noormehe Vao külla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Mehiste jälgimas Hiina meeste osavust kokakunstis.
Mihkel Mehiste jälgimas Hiina meeste osavust kokakunstis. Foto: Ilve Tobreluts

Hiina noormees Yang Fan tuli huvitavale mõttele otsida laiast ilmast temaga ühel ja samal päeval – 5. oktoobril 1990 – sündinud inimesi, luua nendega sidemeid, kohtuda ning uurida, millega nad täpselt tegelevad. Eesmärk on näidata kõigile elulugusid, mis on alguse saanud täpselt ühel ja samal päeval. Filmida neid inimesi, rääkida nende unistustest ja eesmärkidest.

Mongooliast õnnestus Yang Fanil leida kolm inimest, Venemaalt viis, Soomest, Islandilt, Leedust ja Eestist igaühest üks. Kokku on noormehel kavas külastada vähemalt 14 inimest.

Reisist ja kohtumistest valmib Hiina rahvustelevisioonile film, mille vaatajaskonna suurus on Eesti väiksust arvestades veidi hoomamatu. Varem oli noormehel soov jätkata õpinguid Amee­rika ühendriikides ning perekond kogus selleks raha. Siis aga tekkis idee Hiina filmimaailmas kaasa lüüa ning õpinguraha otsustati kasutada hoopis harukordse reisi kulude katteks. Varem on Yang Fan teinud dokumentaalfilmi 2200 km pikkusest rattareisist Tiibetisse, mis sai rahvusvahelise tunnustuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles