Moldovas elamusi saamas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaa delegatsioon osales  Moldova vabariigis rahvusvahelisel folkloorifestivalil Mesterul Manole
Lääne-Virumaa delegatsioon osales Moldova vabariigis rahvusvahelisel folkloorifestivalil Mesterul Manole Foto: Ervin Lember

Lääne-Virumaa delegatsioon osales 24.–29. augustini Moldova vabariigis sõprus­piirkonnas Criuleni rajoonis rahvusvahelisel folkloorifestivalil Mesterul Manole.

Festivalil oli esindatud kümme riiki. Eestist osales Lääne-Viru kultuuridelegatsioon, kuhu kuulusid Kunda rahvatantsurühmad Kõkutajad ja Laanetagused, klubi juhataja ning Viru-Nigula rahvamuusikud. Visiidil said läänevirulased osa ka Moldova vabariigi taasiseseisvuspäeva tähistamisest 27. augustil. Kõrgetasemelise kavaga kontsertaktusel lehvisid ka Euroopa Liidu lipud, mis andis tunnistust Moldova kindlast sihist Euroopa Liiduga liituda.

Festivali avamisel anti Lääne-Viru maavanemale Einar Vallbaumile pidulikult üle Criuleni aukodaniku tiitel ja tänukiri. Tiitliga tänati maavanemat Lääne-Virumaa ja Criuleni rajooni vahelise koostöö arendamise ja toetuse eest. Kahe sõpruspiirkonna juhid, ettevõtjad ja spetsialistid on vahetanud kogemusi ja sõlminud kontakte. Lääne-Virumaal on käinud inimesed Moldova regionaalministeeriumist ja regionaalarengu ametitest tutvumas maakonna strateegilise arenguga ja objektidega, mis on valminud mitmesuguste maaelu arendamise programmide toel. Samuti on viimase aasta jooksul visiidil käinud Moldova teleajakirjanikest ja blogipidajatest koosnev rühm ning mõttekodade juhid ja teadlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles