Narvas lahendatakse raudteeõnnetust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna–Tartu rong.
Tallinna–Tartu rong. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Narva raudteejaamas toimub täna raudteeõnnetuse lahendamise regionaalne õppus „Septembrikuumus Narvas“, kus legendi järgi toimub avarii rahvusvahelise reisirongi ja ohtliku veosega rongi vahel.

Seoses sündmuse lahendamise ja õppusele registreeritud vabatahtlike elanike evakueerimisega korraldab piirkonnas kella 10-16 liiklust politsei ja ohualas liikuvad inimesed suunatakse sealt välja. Õppuse korraldajad ootavad piirkonna ettevõtetelt ja elanikelt mõistvat suhtumist ning paluvad inimestel käituda vastavalt juhendamisele.

Regionaalse õppuse korraldab Päästeameti Ida päästekeskus koostöös ASi Eesti Raudtee, Narva linnavalitsuse, Politsei- ja Piirivalveameti, Häirekeskuse ja Terviseametiga. Õppusele reageerivad päästemeeskonnad Narva, Narva-Jõesuu, Sillamäe, Jõhvi ja Kohtla-Järve päästekomandodest ning SA Narva haigla, SA Ida-Viru kiirabi ja AS Rakvere haigla kiirabibrigaadid.

Kuigi raudteeõnnetuse aset leidmise tõenäosus on suhteliselt väike, on seoses suure kaubakoguse ja rahvahulga ning rongide suure massiga õnnetuse võimalik tagajärg väga raske. Ida- ja Lääne-Virumaad läbival raudteel veetakse igal aastal ligi 23 milj t ohtlikke aineid, mis moodustab ligikaudu 75% kogu kaubaveost Eesti Raudtee taristul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles