Film jälgib Laekvere vägilase teekonda

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Höövelson alias Baruto.
Kaido Höövelson alias Baruto. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Täna õhtul kell 22.30 jõuab teleekraanile päevakajalise dokumentaalfilmi esilinastus: "Baruto - tõlkes kaduma läinud?"

Tänaseni keelu all olnud dokumentaalfilm räägib Laekvere vallast pärit hiiglase, täna oma spordikarjääri lõpetamisest teatanud Kaido Höövelsoni alias Baruto üliraskest teest Jaapani sumomaailma tippu.

Sumo on konservatiivse Jaapani kõige traditsionaalsem ala. Kuidas võis juhtuda, et üks Eesti maapoiss sai selle ala megastaariks nii Jaapanis kui ka mujal maailmas, kus tema fännid hakkavad teda hellitavalt DiCaproiks kutsuma. Kuidas suutis Kaido lisaks väga suurele füüsilisele koormusele taluda ka erakordset vaimset survet, sest sumo on äärmiselt rangete traditsioonidega ala? Nii ei tohi isegi staarid rikkuda reegleid - neil ei tohi olla pruuti, nad ei tohi autot juhtida, nad peavad alati kandma kimonot ja patsi. Isegi kord aastas koju Eestisse sõitmiseks pidi pikalt ette luba küsima.

Film jälgib Kaidot tema karjääri kõige kiirema tõusu ajal aastatel 2005-2008. Filmitegijatele teadmatutel põhjustel keelas Baruto viimane koduklubi filmi näitamise televisioonis. Filmi autor ja produtsent Artur Talvik järgis seda keeldu kuni Baruto karjääri lõpuni, sest selle rikkumine võinuks ohustada Kaido Höövelsoni karjääri.

Filmi toob televaatajateni Kanal 2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles