IRL ja keskerakond lähevad võitlusse kõigis valdades ja linnades

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Nüüd, mil kohalikel valimistel kandideerivad erakonnad ja valimisliidud on oma kandidaatide nimekirjad valimisjaoskondadele üle andnud, võib tõdeda, et erakondadest on kõigis valdades ja linnades esindatud vaid IRL ja keskerakond. Reformierakond jättis oma nimekirjaga välja tulemata Laekvere, Rakke ja Sõmeru vallas ning sotsiaaldemokraatlik erakond Rägavere, Sõmeru, Tamsalu ja Väike-Maarja vallas.

Kõige rohkem kandidaate läheb valimisvõitlusse ootuspäraselt Rakvere linnas – 213 –  ja kõige vähem Rägavere vallas – 26. Kokku kandideerib volikogudesse 1156 inimest. Praegune kandidaatide arv ei pruugi olla veel lõplik, sest käib nimekirjade kontrollimine ning mõni kandidaat võib välja langeda. Valla või linna valimiskomisjonile registreerimiseks peavad kandidaadid olema nõuetekohaselt esitatud hiljemalt 15. septembril.

16. septembril algab aktiivne valimisagitatsioon, mille jooksul poliitiline välireklaam on keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles