Tapal avati välikatel, kus hoitakse värskena lahinguvälja hõrgutisi

, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meil on nii pikad torud, näitas Kirde kaitseringkonna ülem kolonelleitnant Enno Mõts külalistele ­sõjatehnikat demonstreerides.
Meil on nii pikad torud, näitas Kirde kaitseringkonna ülem kolonelleitnant Enno Mõts külalistele ­sõjatehnikat demonstreerides. Foto: Arvet Mägi

Kaitsevägi avas eile Kirde kaitseringkonna kaitseväelinnakus Tapal tehnopargi kaitseväe üksuste transpordivahendite ning relvastuse hooldamiseks ja hoidmiseks.

Kirde kaitseringkonna ülema kolonelleitnant Enno Mõtsa sõnul ei tohi alahinnata logistika olulisust. “Napoleon on öelnud, et armee liigub tänu meeste kõhtudele. Ülekantud tähenduses võib tänase tehnikapargi nimetada välikatlaks, kus hoitakse värskena Eesti kaitseväe lahinguvälja hõrgutisi – transpordiveokeid, rasketehnikat pioneeridele, õhutõrjekahureid, soomukeid, suurtükke,” rääkis Mõts.

“Võrdlus hõrgutistega on kindlasti kummastav, aga avardades seda kaitseväe eesmärgiga tagada Eesti maa ja rahva iseseisvus, saame tõdeda, et vabadus on kindlasti magus. Eks nimetatud tehnikaühikud mängi üliolulist rolli riigikaitse eesmärgi saavutamisel. Avatav hoolduskompleks ja laohallid täidavad ühe võimelünga ning see on silmaga nähtav ja käega katsutav konkreetne samm riigikaitse arengukava rakendamisel.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles