Jönköpingi stipendiumi sai Tõnis Laugesaar

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orienteeruja Tõnis Laugesaar.
Orienteeruja Tõnis Laugesaar. Foto: Marianne Loorents

Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum andis kolmapäeval üle Rootsi-Eesti seltsi stipendiumi maakonna noorele orienteerujale Tõnis Laugesaarele.

 Tõnis Laugesaar lõpetas tänavu Kadrina keskkooli, olles koolis edukas õpilane. Samal ajal on ta spordis suutnud olla väga edukas noor mitmel aastal. Tõnis Laugesaar on kuulunud Eesti noorte- ja juunioride orienteerumisjooksu koondistesse alates aastast 2009. aastal. Ta on olnud kõik need aastad oma vanusegrupi liider ning tulemused on aasta-aastalt järjest paremaks läinud. Selle põhjuseks on treeneri Vallo Vaheri hinnangul kindlasti väga hästi läbimõeldud ja järjepidev treening. Tõnist iseloomustab meeletu töötahe ning sihikindlus. Tõnise suureks plussiks on analüüsivõime – ei ole just palju noorsportlasi, kes suudaks iseseisvalt läbi mõtelda kogu treeninguprotsessi ning analüüsida seda.
 
Rootsi-Eesti Selts annab igal aastal Eesti taasiseseisvumispäeva puhul stipendiumi ühele lootustandvale Lääne-Virumaa noorele kultuuri või spordi alal ning selle annab üle Lääne-Viru maavanem. Stipendiumi põhikirja järgi võib stipendiumi saada alla 20-aastane noor, kes on paljutõotav kultuuri- või spordialal. Seda stipendiumit on võimalik noorel saada ainult üks kord.
 
Stipendiumi suurus on kolmsada viiskümmend eurot ning nõudeid selle kasutamiseks ei ole.

Maikuus esitas maavalitsuse komisjon Rootsi-Eesti seltsile valiku tegemiseks nelja andeka noore kandidatuurid – sportlase Keity Meieri, muusiku Kaarin Lehemetsa, orienteeruja  Tõnis Laugesaare ja viiuldaja Elise Poomi.
 
Rootsi--Eesti Selts otsustas stipendiumiga toetada noort orienteerujat.
 
Maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Marge Lepiku sõnul oli sellele aastale iseloomulik, et  esitati väga tublide noorte kandidatuurid, mis raskendas kindlasti nii maakondliku kui Rootsi komisjoni valikuid. Kõik kandidatuurid olid esitatud esmakordselt ning kõik vastasid esitatud tingimustele. Kokku laekus kaheksa esildist, neist kaks kandidaati olid vanuses alla 16 aastat.
 
Komisjon tänab esitajaid tublide kandidaatide esitamise eest ja avaldab lootust, et ehk on järgmistel aastatel ka teistel esitatutest võimalus saada stipendiumi. Maakondlik komisjon ja Lääne-Viru Maavalitsus soovivad kõikidele stipendiumi kandidaatidele edu edaspidiseks.
 
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles