Teatris kumavad maastikud ja figuurid

Inna Grünfeldt
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere teatri peakunstnik Eveli Varik (paremal) kingib Sven Saagile ja Katrin Valdrele topsitäie kaduvikku.
Rakvere teatri peakunstnik Eveli Varik (paremal) kingib Sven Saagile ja Katrin Valdrele topsitäie kaduvikku. Foto: Heigo Teder

Rakvere teatris avatud Sven Saagi ja Katrin Valdre maalinäitus “Koos” loob meeleolusid ning laseb  kuulata kujutlusest kerkivate maastike hingamist.

Suureformaadilised maalid valmivad kunstnikel ühises ateljees ja mõnikord isegi ühises tööprotsessis, kus üks täiendab teise pooleli olevat lõuendit mõne sobiva värvilaiguga.

Rakvere teatri peakunstnik Eveli Varik rääkis, et Sven Saag ja Katrin Valdre, kelle põhiline näitusetegevus on siiani käinud rohkem välismaal, kohtusid kaks aastat tagasi ning panid pintslid ühte ateljeesse. “Arvan, et nad said kokku tänu maalidele, sest neil on suhteliselt sarnane käekiri. Mõlemad on abstraktsed maalijad, aga Svenil on tunnetatav figuratiivsus sees, Katrinil rohkem loodus. Üks töö on koos maalitud,” rääkis Varik. Kuna nad kõike jagavad ja üheskoos teevad, ongi näituse pealkiri “Koos”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles