Olen virulane ja näen oma tulevikku Virumaaga seotuna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland
Kristiina Ojuland Foto: Toomas Tatar/Postimees

Ajast, mil reformierakonna juhatus otsustas mind erakonnast välja heita, on möödunud piisavalt palju aega, et teha nii järeldusi kui ka uusi tulevikuplaane. Selle suve jooksul olen üle Eesti kohtunud väga paljude inimestega eri valdkondadest ja vastanud neid huvitavatele küsimustele.

Kuigi eestkätt sellistele, mis puudutavad reformierakonnas toimunut pärast seda, kui Lääne-Virumaal avastati häältepettused. Üldistades on reformierakonna jaoks kogu viimane aasta möödunud tormiliselt, erakonna juhtkond on püüdnud olukorda vaigistada, olles valmis minema kas või üle laipade, et võimalikult kiiresti, kuid samas suurejooneliselt summutada aastaid kestnud süsteemne sisevalimiste praktika.

Hoiak, et Ojuland on igal juhul süüdi, kumas Ansipi avalikest esinemistest veel enne, kui väidetava pettuse uurimiseks loodud töögrupp tööd alustas. Erakonna poolt polnud kedagi peale minu asjaolude täpsustamiseks küsitletud, kui erakonna esimees oli juba meedia vahendusel jõudnud järelduseni, et kuna Kristiina Ojuland on tasunud teiste liikmete eest liikmemaksu (tava, milles Ansip ise ei leidnud midagi halba olevat), siis on Ojuland andnud samuti korralduse hääletustulemustega manipuleerimiseks. Ühegi tõendita langetati kiire otsus mind erakonnast välja arvata ning vaigistada seeläbi ajakirjanduse huvi reformierakonna sisevalimiste vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles