Kõigi koolitee pole ühtviisi turvaline

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere eragümnaasiumi juures käib hommikuti päris tihe sagimine.
Rakvere eragümnaasiumi juures käib hommikuti päris tihe sagimine. Foto: Arvet Mägi

Kui Rakvere suuremate koolide juures on liikluskorraldusega kõik korras, siis kolme kooli puhul see nii ei ole. Ühe puhul ei oska liikluskorraldus­vahendeid jälgides isegi aimata, et seal kool on.

Kummalisel kombel on märgid ja ülekäigurajad munitsipaalkoolide juures, erakoolide juures aga neid pole. Pikal tänaval asuva Vanalinna kooli ja Tööstuse tänava eragümnaasiumi olemasolust võib autojuht aimu saada liiklusmärkide “Lapsed” järgi, mis tänavaserva paigutatud on, Lille kooli juures pole aga isegi liiklusmärke. Ülekäigurada, mis võimaldaks lastel ohutumalt teed ületada, puudub kõigi kolme kooli juures.

Rakvere konstaablijaoskonna piirkonnavanem Tiit Jõgi rääkis, et politsei on jälginud liiklust kõikide koolide juures ja teinud linnavalitsusele ka omapoolsed ettepanekud. “Pikal tänaval on liiklus üpris intensiivne ja meie arvates peaks seal Vanalinna kooli juures kindlasti tähistatud ülekäigurada olema,” lausus Jõgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles