Väikeapteekidel kaob kohustus ise ravimeid valmistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apteek..
Apteek.. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Valitsus kiitis neljapäeval heaks ravimiseaduse muudatused, millega kaob väikestes asulates tegutsevatel apteekidel kohustus ise kohapeal ravimeid valmistada.


Alla 4000 elanikuga asulates tegutsevatel apteekidel säilib õigus kohapeal ravimeid valmistada, kuid sellist kohustust enam ei ole, ütles sotsiaalminister Hanno Pevkur neljapäeval valitsuse pressikonverentsil.

Ta lisas, et kui kliendile on tarvis ravim kokku segada ja seda kohapeal ei tehta, on apteek kohustatud retsepti vastu võtma ja ravimi hankima.

Pevkuri sõnul tagab nõuete leevendamine väikeste apteekide säilimise.

Valitsus otsustas neljapäeval korrigeerida ka ravimireklaami nõudeid. Muudatuse järgi ei piira riik enam käsimüügiravimite reklaami avaldamise kanaleid.

Kui seni on olnud lubatud reklaami avaldamine vaid trükiväljaannetes ja televisioonis, võib edaspidi reklaami avaldada ka näiteks laserplaadil, internetis ja välireklaamina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles