Töötute aitamiseks on järgmisel aastal üle kuuesaja miljoni krooni

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaal vähenes ametlik töötute hulk viimasel nädalal 25 inimese võrra.
Lääne-Virumaal vähenes ametlik töötute hulk viimasel nädalal 25 inimese võrra. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sotsiaalminister kinnitas sel nädalal Euroopa Sotsiaalfondist rahastatava tööhõiveprogrammi, mille abil kasutatakse järgmisel aastal üle 422 miljoni krooni töötuse ennetamiseks ja selle tagajärgede leevendamiseks.

 
Programmile lisaks saavad riigiasutused, omavalitused, ettevõtjad, mittetulundusühingud ja sihtasutused toetust avatud taotlusvoorust, milleks on järgmisel aastal ette nähtud 200 miljonit krooni.

"Palgatoetust saab tööandja ka praegu küsida, kuid võrreldes varasemaga oleme muutnud taotlemise tingimusi lihtsamaks. See peaks soodustama töötute tööle võtmist. Jätkuvalt pöörame tähelepanu täiend- ja ümberõppe võimalustele. Samuti pakutakse ka tööpraktikat, mis annab võimaluse tööandjale leida sobiv inimene," ütles sotsiaalminister Hanno Pevkur.

Ministri sõnul on töötuse ennetamises eraldi rõhk pandud neile inimestele, kes on saanud koondamisteate. "Nemad võivad saada näiteks nõustamist, töövahendust või pakutakse neile erinevaid täiendkoolitusvõimalusi," lisas minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles