Praktika välisriigis annab enesekindlust

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido sõnul erinevad eestlaste ja sakslaste töövõtted näiteks rehvivahetusel.
Kaido sõnul erinevad eestlaste ja sakslaste töövõtted näiteks rehvivahetusel. Foto: Erakogu

“Jah, mul oli küll selline mõte, et ma ei pea seal vastu. Iga päev mõtlesin, et tahan koju. Töö oli raske ja riik oli võõras,” rääkis Rakvere ametikooli maaturismiteeninduse kolmanda kursuse õpilane Mirjam-Marleen Kond, kes viibis suve hakul kaheksa nädalat Hispaanias praktikal.

Tegelikult tunnistas Mirjam-Marleen nüüd, et esialgne hirm oli mööduv ja kooli lõpetamise järel võiks kaaluda isegi samasse kohta tööleminekut. Sama meelt oli ka Saksamaal praktiseerinud ametikooli autotehniku eriala õpilane Kaido Aasumets. Tema viibis praktikal neli nädalat, kuid tõdes nagu kooliõdegi, et tagasi tulles on just suurenenud enesekindlus see, mis elus edaspidi kasuks tuleb.

Välisriikides praktikal käimine on õpilaste seas levinud, kuid populaarsus aastati kõigub. Rakvere ametikooli projektijuhi Katre Lombi sõnul ei saa öelda, et igal aastal oleks suur tung – mõnikord tuleb vaeva näha, et välispraktikale minejate hulk kokku saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles