Arengukonverents vaeb minevikku ja tulevikku

Einar Vallbaum
, Lääne-Viru maavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Einar Vallbaum.
Einar Vallbaum. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Esmaspäeval toimub järjekordne Lääne-Viru maavalitsuse ja SA Lääne-Viru Arenduskeskuse koostöös korraldatav arengukonverents, mille seekordseks pealkirjaks on “100. kilomeetril” ning mis, nagu nimigi vihjab, keskendub suurel määral logistikale, infra­struktuurile ning liikumisega seotud võimalustele ja arengusuundadele.

100 kilomeetrit pealinna, 100 kilomeetrit ülikoolilinna, 100 kilomeetrit piirilinna, 100 kilomeetrit Kundast Soome Kotka linna! Sümboolne või mitte, aga mõttelised kiired võimaldavad kujutluspildis luua Lääne-Virumaast tõsise keskuse, leida paremaid võimalusi nii investeeringute kui logistiliste lahenduste osas.

Infotehnoloogia röögatu võidukäik ja selle ala tulised pooldajad võivad küll muigelsui silme ette manada viimaste aastate ja kuude leiutised: suurkorporatsioonid valivad juba välja eri tootjate roboteid-mudeleid, mis võimaldavad teises linnas või riigis resideerival kolleegil osaleda tema nägu ekraanil kujutava robotina koosolekul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles