Hea valimistava rikkumised lähevad luubi alla

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimised.
Valimised. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Vabaühenduste liit EMSL pöördub kõigi valla- ja linnavolikogudesse kandideerijate poole, kutsudes neid üles järgima head valimistava. EMSL alustab koostöös ajakirjandusega ka regulaarse järelevalvega heast valimistavast kinnipidamise üle.

Hea valimistava koosneb 11 punktist, mis jagunevad nelja alateema vahel: valimiskampaania rahastamine on läbipaistev, avalikku võimu ei kuritarvitata, valimiskampaania keskendub sisulistele küsimustele ning kandidaatide poliitilised vaated ja seisukohad on avalikud. Hea tava teksti leiab www.ngo.ee/heavalimistava.

Kes märkab konkreetseid tegusid, lubadusi või reklaame, mis lähevad hea valimistavaga vastuollu, on oodatud sellest teavitama ka EMSL-i aadressil valimistava@ngo.ee või Virumaa Teatajat aadressil toimetus@virumaateataja.ee. Teates palume kirjeldada rikkumist ja selle seost hea valimistavaga ning võimalusel lisada link või foto. EMSL soovitab teavitada ka hea tava vastu eksinud kandidaati ja levitada infot oma sotsiaalmeediakanalites.

Virumaa Teataja hoiab koos vabatahtlike valvuritega hea valimistava rikkumistel silma peal ja avaldab valimistavast kinni pidamise valvurite tähelepanekuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles