Kas Rakvere raamatukogus tegutseb tõesti pervert?

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatukogus käib palju inimesi, ka lapsi. Raamatukogutöötajate sõnul on hirmus, kui meie seas liigub veidraid inimesi, kes ei mõtle sellele, et nende jälgid teod võivad mõjutada ka pisemaid.
Raamatukogus käib palju inimesi, ka lapsi. Raamatukogutöötajate sõnul on hirmus, kui meie seas liigub veidraid inimesi, kes ei mõtle sellele, et nende jälgid teod võivad mõjutada ka pisemaid. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Üleeile õhtupoolikul oli Lääne-Viru keskraamatukogu luuleosakonnas üsna vaikne. Raamatukogutöötaja, kes oma nime avaldada ei soovinud, seadis riiulitel raamatuid korda ning tegi ruumi uuele luuleteosele. Pealtnäha tavaline päev sai aga hoopis rõvedama pöörde, kui raamatute vahelt tuli lagedale õõvastav leid.

"Minul hakkas igatahes väga halb, südagi läks pahaks," nentis anonüümseks jääda soovinud raamatukogutöötaja, kes raamatute vahelt alasti meesterahva amatöörfoto leidis. Foto tagaküljel ilutses aga ilmselt pildil kujutatu meiliaadress ning kaks sõna - naiste ori.

Keskraamatukogu arendusspetsialisti Tiina Kriisa sõnul tekitab taoline leid hirmu, sest ei saa kindel olla, kas ja kui palju sarnaseid fotosid veel raamaturiiulitele sokutatud võib olla. "Ma ei taha mõelda, mis võinuks saada, kui pildi oleks leidnud mõni laps," rääkis Kriisa.

Üsna tõenäoline on aga asjaolu, et rõlge leid raamatukogu luuleosakonda juhuslikult ei sattunud, sest meiliaadressi guugeldades võib Tiina Kriisa sõnul kõiksugu piltidele ja veebisaitidele sattuda. "Jätsin need veebileheküljed targu avamata," lisas Kriisa.

Loe pikemalt paberlehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles