Maanteeinfokeskus hoiatab raskete teeolude eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvised ilmaolud sunnivad ettevaatlikusele.
Talvised ilmaolud sunnivad ettevaatlikusele. Foto: Elmo Riig / Sakala

Maanteeinfokeskuse kinnitusel on esmaspäeva õhtutundidel uut hoogu saanud lumesadu ja tuisk muutnud maanteedel liiklemise maakonniti raskendatuks, osadel kõrvalteedel ei pruugi aga autod sootuks lumest läbi pääseda.


Infokeskuse teatel on teisipäeva hommikul kõige halvemad tee- ja ilmaolud Rapla, Pärnu ja Järva maakonnas, kus sajab tihedat lund, esineb tuisku ja pinnatuisku.



Teed on väga lumised, kõrvalteed paiguti tuisuvaalude tõttu aga raskesti läbitavad või lausa läbimatud.

Soolalumesegused olid põhi- ja suuremate tugimaanteede katted Saare, Hiiu ja Lääne maakonnas. Tartu, Valga, Võru ja Põlva maakonnas oli põhimaanteedel sõidujälg valdavalt puhas, jälgede ja radade vahel esines soolalumesegu.

Kõrvalteed on ka seal raskesti läbitavad.

"Äärmiselt ettevaatlik tuleks liikluses olla nii ristmikel kui viaduktidel, nendele peale- ja mahasõitudel, samuti kiirusmuuteradadel ning raudteeülesõidukohtadel. Arvestada tuleb võimaliku libedusega ja valida talvetingimustes sobiv sõidukiirus," manitseb maanteeinfokeskus.

Ühtlasi tuletab infokeskus liiklejatele meelde, et ametlikke jääteid seni avatud ei ole ja mitteametlike jäätrasside kasutamine on väga ohtlik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles