Suurim koolinoorte filmifestival tuleb taas

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Erakogu

Tuleva aasta 3.-8.veebruaril leiab Rakvere gümnaasiumis aset XIV Rakvere Gümnaasiumi Filmifestival. Tegu on gümnaasiuminoorte omakorraldatava filmiüritusega, mis möödunud aastal laienes edukalt ka üle Eesti.

Arvestades festivali mastaapsust ning tehnilist võimekust, nimetavad korraldajad end sel aastal suurimaks noorte poolt korraldatavaks filmiürituseks Eestis. Ühtlasi on korraldajad võtnud prioriteediks jõuda veelgi enamate autoriteni üle terve vabariigi.

Lisaks traditsioonilisele formaadile tõotab seekordne festival kujuneda viimaste aastate võimsaimaks ning seda eelkõige nii tehniliselt kui ka sisuliselt. Lõppürituse juures plaanitakse kasutada rohkem efekte ning muuta žüriipoolset hindamissüsteemi läbipaistvamaks.

„Seekordne festival tuleb erakordne mitmes mõttes. Nagu tavaks on saanud, on meil publikule varuks arvukalt uuendusi. Loodame, et need võetakse soojalt vastu ning kõik kulgeb plaanipäraselt,“ lausus festivali korraldaja Karl-Ander Pais. Ta lisas, et festivali korraldamine jääb temale viimaseks, mis tähendab ka suuremat pingutust festivali õnnestumiseks.

Korraldaja Karl Andreas Sprenk sõnas, et ettevalmistuste juures on keskendutud eelkõige ürituse identiteedi ning kuvandi värskendamisele. „Möödunud aastal läks põhirõhk laienemisele – esimene aasta vabariikliku festivalina nõudis kiiret märgi maha panekut. Sel aastal on märksõnaks ehk kvaliteet. Oleme püüdnud seda joont hoida juba algusest peale,“ ütles Sprenk.

Alates 1.oktoobrist on avatud ka filmifestivali uus koduleht: filmifestival.eu. Peagi alustavad korraldajad osalejatele suunatud teavituskampaaniaga üle Eesti ning külastajad ja teised huvilised võivad oodata infot juba novembris.

Rakvere gümnaasiumi filmifestival on noorte omakorraldatud filmiüritus, mis tõi möödunud aastal kokku 24 lühifilmi autorit üle Eesti. Festivalil on tavapäraselt umbes 300-350 külastajat. Festivali filme hindab auväärne professionaalidest koosnev žürii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles