Laupäev on Väike-Maarjas pühendatud talutoidule

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarja seltsimaja.
Väike-Maarja seltsimaja. Foto: Internet

Laupäeval kell 11 toimub Väike-Maarjas II Talutoidupäev. Selle raames on kavas Kihnu-ainelise fotonäituse avamine, sügislaat ja seltsimaja hooaja avapidu.

Talutoidupäevast osavõtjate vahel selgitatakse välja:
- parim kohapeal, õues valmistatud toit;
- parim hoidis;
- parim küpsetis;
- huvitavaim Eesti talutoode.

Toidud, hoidised ja küpsetised võib valmistada ainult Eestis kasvanud toorainest - puuvili, juurvili, aedvili, teravili, metsaannid, liha, kala jne. Huvitavama talutoote konkursile on oodatud kõik, mida Eestimaa taludes toodetakse.

Laadale kohased jõukatsumised ja meelelahutus nii suurtele kui väikestele.

Laadale on kauplema oodatud kõik, kes müüvad toidukaupa, põllumajandus-, aia- ja metsasaadusi, talutehnikat, käsitööd ja muudki vajalikku.

Kell 11 avatakse seltsimaja jalutussaalis Anne Helene Gjelstadi Kihnu-aineline fotonäitus “Suur süda - tugevad käed”. Fotodel on jäädvustatud Kihnu ja Manija auväärsesse ikka jõudnud naiste elu ja rikkalik kultuuripärand. Traditsioone au sees hoides kannavad need eakad naised vanade kommete kohaselt endiselt rahvarõivaid ja annavad järeltulevatele põlvedele edasi oma käsitööoskusi.

Fotonäitus “Suur süda, tugevad käed” on soe ja südamlik kummardus kultuurile, millega kokkupuude muutis fotograaf Anne Helene Gjelstadi elu. Käsitöökunstniku haridusega, mitte väga edukas ärinaises ärkas leinavaid Lemsi küla naisi vaadates fotokunstnik, kes nelja aastaga kogunud auhindu ja tuntust nii Norras kui väljaspool seda.

Kell 19 hooaja avapidu seltsimajas. Estraadikava „Kolmekesi paaris“ - Peeter Kaljumäe ja Meelis Sarv. Tantsuks ansambel C-Duur ja üllatusesinejad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles