Kaitseväes algas seagripivastane vaktsineerimine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripi vastu vaktsineerimine Merimetsa haigla vaktsineerimise osakonnas. .
Gripi vastu vaktsineerimine Merimetsa haigla vaktsineerimise osakonnas. . Foto: Peeter Langovits.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo sõnul on kaitseväe struktuuriüksustes alanud kaitseväelaste seagripivastane vaktsineerimine.


Aaviksoo märkis neljapäeval parlamendi riigikaitsekomisjonile saadetud kirjas, et valitsuse 7. jaanuari otsus laiendada seagripi vastu vaktsineerimise õigust kogu elanikkonnale avas võimaluse ka kaitseväe isikkoosseisu vaktsineerimiseks.



"Kaitseväe meditsiiniteenistuse koordineerimisel on struktuuriüksustes alustatud nii ajateenijate kui ka kaadrikaitseväelaste vaktsineerimisega," lausus ta.

Aaviksoo sõnul esitas kaitseministeerium novembri lõpus sotsiaalministeeriumile taotluse, kus palus arvestada seagripivaktsiini jaotuskava planeerimisel riskirühmade hulka ka ajateenijad ning rahvusvahelistel sõjalistel operatsioonidel osalevatesse üksustesse kuuluvad kaadrikaitseväelased.

Samuti palus ministeerium tema sõnul kaasabi kogu kaitseväe isikkoosseisu tarbeks vajaliku vaktsiinikoguse hankimisel.

Kaitseväe vaktsineerimise vajadusele juhtis mullu novembris tähelepanu riigikaitsekomisjon. Komisjoni reformierakondlasest esimees Mati Raidma pidas toona oluliseks vaktsineerida esmajoones ajateenijad, kes kuuluvad niinimetatud kasarmurežiimil elamise tõttu gripi A(H1N1) riskirühmade hulka.

Samuti pidas ta vajalikuks teiste, nende seas missioonipiirkondadesse suunduvate kaitseväelaste vaktsineerimist.

Terviseameti andmetel on end esmaspäevase seisuga seagripi vastu vähemalt korra vaktsineerinud 26 000 inimest.

Valitsus otsustas jaanuari algul laiendada inimeste leige huvi tõttu uue gripi A(H1N1) ehk seagripi vastu tasuta vaktsineeritavate sihtrühmi ning võimaldada väikese tasu eest end vaktsineerida kõigil Eesti elanikel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles