Lobi rahvamuuseum pidas sünnipäeva

virumaateataja.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lobi rahvamuuseum tähistas laupäeval, 17. juulil oma 23. aastapäeva.

Lobi rahvamuuseumi üritused on oodatud sündmus eelkõige oma küla rahvale. Siinsed traditsioonid ulatuvad aastakümnete taha, mil muuseumi rajaja Jüri Freyberg ning tollane metsavaht ja külavanem Hugo Teppe aktiivsele külaelule ja kooskäimistele aluse panid. Asutati Lobi rahvamuuseumi selts, Lobi külal on oma lipp ja hümn.

Tänavusel muuseumi aastapäeval autasustas külavanem Andres Kaljusalu tegusaid Lobi küla inimesi teenetemedaliga.

Kultuuripreemia sai muuseumi pikaajalise juhtimise eest Imbi Freyberg, hariduspreemia pälvisid Merike Voore Lobi laste õpetamise eest Võsu põhikoolis ja Õili Kaukküla Lobi laste õpetamise eest Tallinna Gustav Adolfi gümnaasiumis.

Tehnika preemia anti külarahva katki läinud tööriistade parandajale, insenerile ja ümberehitajale Hillar Roodele. Sotsiaaltöö preemia vääriliseks tunnistati Uve Oru supiköögi pidamise eest.

Pea preemia sai Laine Virula, kelle majapidamises on kõige rohkem päid loomakarjas.

Pidu päädis oksjoniga, kus oksjonihaamri alla läks AS-i Viru Õlu annetatud kast Premiumi õlut. Saadud tulu kulub Lobi jaanitule 2005 mängude auhindadeks ja lastele kommide ostmiseks.

1981. aastal asutatud Lobi rahvamuuseumi kogudes on üle 1200 asja, millest osa on eriti väärtuslikena arvel ajaloomuuseumis. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles