Prooviost: Kaltsukad kütavad kirgi

virumaateataja.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Olen kirglik kaltsukaubanduse ehk peenemalt öeldes second hand poodide austaja. Lääne-Virumaa analoogides häbenen käia, aga sünnilinnas Tartus ei suuda keegi ega miski mind tagasi hoida.

Täna meenutan kahetsusega, kuidas palju aastaid tagasi sai Tallinnas sporditarvete lipulaeva Adidase firmapoest osta 1700 krooni maksvad dressid. Rakveres teksanduse juhtfirma Levis esinduses ladusin tagi eest letti 1200 krooni.

Pärast mõne hinnalise asja omandamist küll enesetunne tunduvalt paranes, kuid mitte kauaks, sest pingeliseks muutunud eelarve hakkas peagi suisa kisendama. Sellist ostukäitumist võib nimetada pehmelt öeldes mõtlematuks.

Suhtumist kaltsupoodidesse muutsid Tartu kaltsukad. Ülikoolilinna Pepleri tänavas tegutsevad kaks konkureerivat second handi: Kõige Pood ja Exclusive. Viimase nimigi juba reedab, et sealsetel riiulitel on küll kasutatud, kuid tuntud kaubamärkidega toodang. Ega konkurentki taha maha jääda.

Esimene kogemus Exclusive`s oli 42 krooni eest saadud peaaegu uus Levise teksatagi. Meenus aastatetagune juhtum, kus analoogne ost läks tunduvalt kulukamaks.

Kevadel soetasin läinud suve trenditeadliku noore unistuse – teksaülikonna Diesel. Tagi sain Exclusive`st 37 krooniga ja püksid Kõige Poest 99 krooniga. Seega vähemalt 3500-kroonine lugu kõigest 134 krooni eest. Vapustav, kas pole?

Ja nii käingi Tartusse sattudes reedel ja laupäeval nimetatud poodides. Käiksin pühapäevalgi, kuid siis on need kahjuks suletud. Aja jooksul on riidekappi kogunenud püksid ja pusad, heledad ja tumedad. Kaubamärkidest nimetagem selliseid tegijaid, nagu Calvin Klein, Lee Cooper, Nike.

Selle kaltsuhulluse tõttu tundus mõistmatuna õrnema soo käitumine, kes pungil täis riidekapi juures väidavad, et neil pole midagi selga panna. Mina muretsen, et mõnda asja võib-olla ei jõuagi kasutada.

Tõnu kaltsuhull Tagi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles