Selgusid huvihariduse aasta tegija ja aasta noorsootöötaja

virumaateataja.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Huvihariduse aasta tegija ja aasta noorsootöötaja konkursi ühiskomisjon valis 2007. aasta noorsootöötajaks MTÜ Tapa Lastekaitse Ühingu tegevjuhi Ave Pappe ning huvihariduse aasta tegijaks Kiltsi põhikooli käsitöö- ja kunstiõpetaja Merje Leemetsa.

Ave Pappe on koordineerinud noorsootööd Tapa linnas. Tema juhtimisel on korraldatud jätkusuutlikke integratsiooniprojekte vene noortele, ta on olnud vallavalitsusele abiks vahetusõpilasmalevate ja vallasiseste õpilasmalevate ning välisvabatahtlike noorte töölaagrite ja vabatahtliku teenistuse organiseerimisel. Tapa Lastekaitse Ühingut külastab iga päev keskmiselt kuni 30 noort, neile pakutakse mitmesuguseid võimalusi koos tegutseda (kunstiring, seiklusring, koosõppimine).

Ave Pappe on aastaid olnud Lääne-Viru õpilasmaleva ja maakondlike kokkutulekute korraldajate hulgas.

Kiltsi põhikooli käsitöö- ja kunstiõpetaja Merje Leemets on kaua aega juhendanud mitmesuguseid huvitegevusi: taimeseade, kirjakunsti, käsitöö, siidi- portselani- ja klaasimaali, keraamika, maa- ja raku-, madalkuum- ja kõrgkuumpõletuse, minigobelääni, klaasmosaiigi, Tiffani vitraaži, märg- ja kuivviltimise, taimedega värvimise, kangakudumise, arvuti- ja informaatika huviringe nii õpilastele, õpetajatele kui huvilistele koduvallast ja mujaltki.

Merje Leemets on korraldanud 1999. aastast alates 19 kunsti- ja käsitööalast loomelaagrit, neist 8 rahvusvahelist. Eriti populaarne on praegu poiste seas arvutigraafika. Tema eestvedamisel on viidud õpilasi matkadele, teatri- ja muuseumikülastustele. Merje Leemets koordineerib ka Comenius 1 projekti “Sarnasused ja erinevused Soome, Ungari ja Eesti kultuuris”. Tema aktiivsel osalusel on valminud mitu Kiltsi mõisa ja A. J. von Krusensterni elu ja tegevust tutvustavat trükist.

Aasta noorsootöötaja nimetuse saamiseks olid esitatud veel Mare Paloots Rakvere reaalgümnaasiumist, Piret Laidroo Sõmeru vallast, Sirje Selli Tapa gümnaasiumist ja Katrin Joselin Rakvere linnavalitsusest. Huvihariduse aasta tegija nimetusele aga Tapa linna orkestri dirigent Jüri Tüli, Rakvere põhikooli algklasside rahvastepalli treener Vello Sirelpuu ja Rakvere eragümnaasiumi skaudijuht Andres Lillemägi.

Tänavu oli kandidaate vähem kui varem, kuid valik osutus päris raskeks, sest tegemist oli aastaid tuntud ja tublide inimestega, kellele võiks anda juba aastate tegija nimetuse.

Konkursi võitjaid ja nominente tunnustab maavanem 14. detsembril kell 13 noorsootöötajate tunnustusüritusel Rakveres hotellis Villa Theresa. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles