Vokaalansambel Sheikid esitleb esikplaati

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

“Plaadil on igasuguseid tuntud meloodiaid biitlitest Valgreni, mis on omalaadselt ja eriliselt arranžeeritud. Põhimõtteliselt kõlavad laulud a cappella, paar duetti on “ära pööratud” tuntud lugudest,” ütles vokaalrühma Sheikid juht Kadri Voorand.

 Plaadile salvestati kümme ansamblile aastate jooksul kõige enam meeldinud lugu. “Me ei kasutanud äralauldud lugusid, minu seades on need lood meie enda nägu,” sõnas Voorand.

Viie laululembese noore virulase ühendusena 2004. aasta varakevadel Alo Mattiiseni konkursiks sündinud Sheikid jäigi kokku. “Olime siis 16-17-aastased Virumaa kooliõpilased Haljalast, Sõmerult, Muugalt ja Rakverest,” meenutas Kadri Voorand.

Nüüd, kui neljal viiendikul ansamblist gümnaasium lõpetatud ning õpitakse edasi Eesti eri paigus - Kadri Voorand õpib džässi Tallinnas Eesti muusikaakadeemias, Eve Paju on Tallinna tehnikaülikooli keemiatudeng, Märt Murrik Tartu ülikooli psühholoogiaüliõpilane, Jaanus Tepomees tudeerib Tallinna ülikoolis kultuuriteadust ning üksnes Ilona Kirsi õpib veel Rakveres -, on liikmetel järjest keerulisem proovideks-esinemisteks kokku saada. Sestap käsitlevad nad plaadi valmimist ühe etapi lõpuna.

Lauljad ise on valminud plaadiga “enam-vähem rahul”, aga ootavad põnevusega, milline tuleb publiku vastuvõtt. “Vaatame, kuidas rahvas selle vastu võtab, mõtleme korralikult järele, mis saab edasi. Ei ole kindel, kas jääme kokku või läheme lahku,” sõnas Kadri Voorand.

“Vokaalühendus kui nähtus ei kao, kindlasti on meie hulgas neid, kes hakkavad laulma mõnes uues koosluses, tegutsema uut moodi. Märt Murrik ongi juba kooli kõrval koos sõpradega kokku pannud veel ühe vokaalansambli,” nimetas Voorand.

Plaadiesitluskontsert annab võimaluse näha ja kuulda ansamblit Sheikid traditsioonilises koosseisus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles