Eesti ukrainlaste kongress kutsub kultuuripäevadele

virumaateataja.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval, 19. jaanuaril toimuvad Rakveres ukraina kultuuri tutvustavad üritused. Kell 11.30 avatakse Virumaa Muuseumide näitustemajas näitus “Ukraina kunstipärand hologrammidel” ning kell 13 algab Rakvere vene gümnaasiumis Eesti ja Ukraina seltside taidlejate kontsert.

19. jaanuaril peavad õigeusklikud kolmekuningapäeva ning seetõttu esitatakse kontserdil nii ukraina rahvalaule kui ka traditsioonilisi esivanemate jõululaule (kaljadki).

Näitusel on esitatud Ukraina arheoloogiliste leidude järgi valmistatud holograafilised koopiad. Vanimad arheoloogilised leiud on pärit sküüdi-sarmaadi ajastust (V saj eKr - II saj pKr), kuid on ka Bütsantsi meistrite valmistatud ehteid (VII - VIII saj), ning ikoonimaalijate meistriteoseid XVIII-XIX sajandist. Näitus jääb avatuks 10. veebruarini. Üritused korraldab Eesti Ukrainlaste Kongress, Ukraina saatkond Eestis, Ukraina kaasmaalaskond Barvinok.

Toetavad Eesti Integratsiooni Sihtasutus ja Rakvere linnavalitsus. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles