Tapa bussijaama ehitus kipub venima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa bussijaamas siiani külmetanud inimestele plaanitakse ehitada soe ootesaal.
Tapa bussijaamas siiani külmetanud inimestele plaanitakse ehitada soe ootesaal. Foto: Teet Suur

OÜ Arelo ja Tapa vallavalitsuse vahel sõlmitud raamlepingut, mille järgi on ette nähtud teha Tapa bussijaamas hulgaliselt ehitus- ja renoveerimistöid, ei saa täita, sest puudub vallavalitsuse ehitusluba.

Tapa linna bussijaama juurdeehituse projektile ehitusloa väljastamine on Tapa vallavalitsuse istungitel korduvalt edasi lükatud põhjusel, et projekteerija, planeerija ja vallavalitsuse vahel on olnud mõne detaili suhtes erimeelsusi. Nimetatud asjaolu tõttu ongi bussijaama ehitus viibinud.

Tapa abivallavanem Teet Koitjärv ütles, et tegemist ei ole niipalju erimeelsuste kui sellega, et korraga on käsile võetud mitu protsessi. Ühel ajal on töös nii arendajapoolne projekteerimine kui raamlepingu järgi vallavalitsuse kohustuste hulka kuuluv kesklinna detailplaneering.

“Aega on võtnud kokkuleppimine, sest kui midagi ehitama hakatakse, peaks see kajastuma ka detailplaneeringus, mis on alles koostamisel,” selgitas Koitjärv.

Kõige tähtsam on abivallavanema sõnul see, et kõik lepinguosalised oleksid ühte meelt. “Juriidiliselt oleks korrektne ehitamine peatada, kuid ka nii pole mõttekas teha, püüame asju paralleelselt ajada,” lubas ta.

Ühe kuuga valmis

Tapa bussijaama arendaja OÜ Arelo juhatuse liige Rein Tali rääkis, et ehitustegevuse alguse viibimine ettevõtet rahalises mõttes ei mõjuta.

Tali kinnitusel alustatakse ehitusega kohe pärast ehitusloa väljastamist ja bussijaama hoone juurdeehituse valmimine ei tohiks võtta üle ühe kuu.

Projekteerija Olev Okase sõnul on projekt lõppjärgus. “Projekt käis Tapa vallavalitsuses ära ja nad avastasid mõningaid nende arvates puudusi,” ütles Okas.

“Projekt oli üles ehitatud nii, et vana ehitise osa ei mõõdistatud, seda aga pidas valla ehitusnõunik lubamatuks,” avaldas Olev Okas vallavalitsusepoolse projekti täiendamise nõude ning lisas, et projekt on praktiliselt valmis ja saadetakse kohe Tapa vallavalitsusele kinnitamiseks.

Tapa valla ehitusspetsialisti Timo Tiisleri hinnangul ei olnud vallavalitsusel mingeid olulisi pretensioone projekti suhtes.

Sobimatud aknad

“Nõudsime vaid hoone mõõdistamist, mis ei ole suur töö, ning palusime muuta objekti aknaid, mis linnapilti hästi ei sobinud,” selgitas Tiisler.

Raamlepingu järgi on kinnistu omanik ja bussiooteteenust pakkuv OÜ Arelo võtnud kohustuse ehitada uus, vähemalt kümne istekohaga ootesaal ning busside seisuperroonid, samuti osutada bussidele seisuteenust ning rentida kaubanduspindu. Bussijaama tuleb taksopeatus ja avatakse R-kiosk. Ootesaalis hakkab tööle infotöötaja.

Tapa vald on asfalteerinud Arelo kinnistul asuva bussiooteplatsi ja kannab kesklinna detailplaneeringuga seotud kulutused, samuti ostab tulevikus Arelolt bussiooteteenust.

Raamleping on sõlmitud 15 aastaks ning jõustus esimesest oktoobrist. Tapa bussijaama renoveerimise töökoosolekuid on peetud tänavu märtsist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles