Linn paneb Rakvere jaamahoone müüki

virumaateataja.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tühjalt seisev Rakvere raudteejaama hoone on silma jäänud Elu Sõna kogudusele, aga maja vastu tunneb huvi teisigi soovijaid ja linnavalitsus tahab selle enampakkumisele panna.

Rakvere linnavalitsuses võeti üleeile vastu põhimõtteline otsus esitada raudteejaama hoone ja sinna juurde kuuluva maa realiseerimise idee volikogule hääletamiseks. Teisisõnu tähendab see seda, et jaamahoone pannakse avalikul enampakkumisel müüki.

“Sinna läheb muidugi veel aega, kuni hoone müüki jõuab,” teatas Rakvere aselinnapea Peep Vassiljev. “Praegu on käimas maa munitsipaliseerimine.”

Tühjalt ei tohiks seista

Jaamahoone ja sellega koos käiv maa-ala on aga juba potentsiaalsetes ostjates huvi tekitanud.

“Hoone ostuks on kaks korda avaldanud soovi Elu Sõna, aga et huvi on ilmutatud ka mujalt, siis otsustati korraldada müük enampakkumisel,” ütles Virumaa Teatajale Rakvere linnavalitsuse pressiesindaja Aarne Biin. “Seal on näiteks tehtud taotlus korraldada noorte tantsuõhtuid ja muud sellist.”

“Ja et kinnisvara tuleb käsitleda koos selle juurde kuuluva maaga - maja üksi müüa ei saa -, siis tegelevadki sellega praegu vastavad ametkonnad,” lisas Biin.

Hetkel ei ole veel täpselt otsustatud, mitu katastriüksust kõnealusest maast saab, aga põhimõtteline otsus maa-ala realiseerimiseks on langetatud.

Et reisijateveo tulevik on raudteel rohkem kui kahtlane, ei peeta Rakvere linna juhtkonna hulgas kuidagiviisi kasulikuks hoonet lihtsalt tühjana seista lasta. “Ta on ju puittaladega ja mädaneb niimoodi lihtsalt ära,” sõnas Aarne Biin. “Linnapea kohtus Tallinnas ka Riivo Sinijärvega, kes neid raudtee asju ajab, ja Sinijärv ütles, et nende ülesanne on hoida korras raudtee infrastruktuur ja kaubavedu ning reisijatele mõeldud jaamahoone ei ole praegu prioriteetide nimekirjas.”

Kui muidugi kellelgi tekib tulevikus huvi reisijateveoga tegelema hakata, siis seda ei keelata. “Aga selleks tuleks, ma arvan, tulevikus uus ja moodsam jaamahoone ehitada,” tähendas linnavalitsuse pressiesindaja.

Elu Sõna jaamahoones?

Seni on tühjalt seisva jaamahoone vastu enim huvi ilmutanud Rakvere Elu Sõna kogudus.

Hoone võimalikele kasutusfunktsioonidele osutab kõige paremini lõik elusõnalaste taotluskirjast Rakvere linnavalitsusele:

“Maja on meile sobiv. Keskmisest ootesaalist saaksime teha koosolekusaali, baaripoolsest tiivast kohviku ning laste- ja noortetöö ruumid, teisest majatiivast kontoriruumid. Hoone on kavas renoveerida kaasajanõuetele vastavalt.”

Aselinnapea Peep Vassiljevi sõnul kavatsetakse müügitingimustesse kindlasti sisse kirjutada nõue, et muude funktsioonide kõrval peab säilima võimalus ootesaali kasutada.

“Eks selle rongiliiklusega on, nagu on,” ütles Vassiljev. “Kord ta kaotatakse, kord taastatakse. Aga praegu leian ma, et ooteruumi kasutamise võimalus peab jääma. Minu arvates me küll ei saa lootma jääda sellele, et kunagi tulevikus sinna uus ootesaal ehitatakse.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles