Virumaa Teataja Samma hiiest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Virumaa Teatajas ilmunud arvamusi ja ütlusi Samma hiiest:

Viru-Nigula vallavanem Ervins Veitsurs Samma hiie õigusjärgsest maaomanikust Kaja Kanarbikust: “Pärija tundub mõistlik noor inimene olevat.”

Kaja Kanarbik: “Olen kogu aeg rääkinud, et ei pane sinna mingeid keelusilte ning hiis jääb avatuks kõigile.”

Härjapea Taarausuliste ja Maausuliste Koja Vanem Ahto Kaasik: “See pole lihtsalt üks tagastatav maatükk, vaid koht, mis kätkeb endas mitmeid väärtusi.”

Veitsurs: “Seadus näeb ette maade tagastamise ja seadus on siin pärijate poolt.” (VT, 12. oktoober, “Vald plaanib püha hiie tagastamist...”)

Taarausuline Kaasik: “Hiis on koht, kus kosutatakse hinge ja kogutakse jõudu.”

Kaasik hiie korrastamisest: “1989. aastal otsustasid kohalikud muinsuskaitsjad/.../, et armastatud pühakoht tuleb korrastada. Tasandati hiiealust, ohvriallikale ehitati trepp, toodi kivi ja sellesse põletati ohvrilohk.” (VT, 18. oktoober, “Hiide minnakse puhta meelega”)

Aednik Kaarin Oras üritas kodukaunistamise seltsi koosolekul koguda toetusallkirju hiie munitsipaliseerimiseks, üritus ebaõnnestus, sest samas külalisena viibinud maavanem Marko Pomerants keelas selle ära. (VT, 27. oktoober, “Maavanem pooldab hiie tagastamist”)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles