Laekvere vald maksab vähekindlustatuile lisa

Valdo Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laekvere vallavalitsus toetab aasta lõpul vähekindlustatud perekondi, üksikemasid, õppivad orbe jt, kel kitsas käes aasta lõpul ühtekokku rohkem kui 55 000 krooniga.

Valla sotsiaaltöötaja Marje Kivivare ütles, et tema koostatud nimekirja tuli ligi seitsekümmend inimest, kuid nimistu vaatab üle volikogu sotsiaalkomisjon ja sellesse võib tulla muudatusi.

“Lõpliku otsuse toetuste maksmise kohta langetab vallavalitsus esmaspäeval,” kinnitas Kivivare.

Vallavanem Aarne Laas selgitas, et täiendavaid toetusi välja anda võimaldab tänavu rahandusministeeriumi kiri, mis lubab seda teha toimetulekutoetuste vahenditest. “Mullu me täiendavat toetust maksta ei saanud, sest vallaeelarvega oli 2001. aastal üldse väga raske,” rääkis Laas.

Varasematel aastatel seda aga anti ja kogemuste järgi ei jää niisugusel juhul protestid, riidlemine ja nurin tulemata, kuidas ka ei püüaks.

Vallavanem tunnistas, et mõningatel juhtudel on inimeste materiaalset seisu väga raske hinnata ja eksimised pole vaatamata väljatöötatud metoodikale välistatud. Väga keeruline on olukord perekondadega, kus vanematel viinaviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles