Koolipoisile kukkus jääkamakas pähe

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salla põhikool.
Salla põhikool. Foto: Arvet Mägi

Esmaspäeval kukkus Rakke vallas Salla põhikoolis hoone katuselt jääkamakas 14aastasele koolipoisile pähe. Raske peavigastuse saanud laps viidi alguses Rakvere haiglasse ja sealt edasi Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.


Rakvere haigla erakorralise meditsiini osakonna juhataja Reet Simson rääkis, et koolipoiss oli haiglasse jõudes teadvusel, kuid tema olukord hakkas halvenema. Rakverest saadeti kannatanu edasi Tallinna.

Simsoni andmetel on raske peavigastuse saanud poisile pealinnas juba operatsioon tehtud.

"Poiss viibib väga raskes seisundis intensiivravipalatis," kinnitas Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) pressiesindaja Inga Lill BNS-ile.

Reet Simsoni sõnul pole Lääne-Virumaal inimesed seni katuselt kukkunud jääpurikatega tõsiselt vigastada saanud.

Küll aga nägi haigla meditsiiniõde üht juhtumit Rakveres Pikal tänaval, kus kaks vanaprouat käest kinni jalutasid. Et tee muutus konarlikuks, lasid nad käest lahti ja liikusid edasi teineteise sabas. Sel hetkel kukkus katuselt pooleteisemeetrine jääpurikas nende keskele.

Reet Simson manitses inimesi olema ettevaatlik ja jälgima tänavatel liikudes pea kohal toimuvat.

Salla põhikooli direktor Vilma Oitmaa ütles, et õnnetus juhtus kella seitsme paiku õhtul. Koolijuht ei soovinud juhtunut  täpsemalt kommenteerida, küll aga ütles, et eile tellis kool  tõstuki ja koolimaja katuselt lükati seal olnud jää maha.

Oitmaa sõnul on koolipere õnnetuse pärast mures. "Ega siin midagi rõõmustada ei ole," lisas ta.

Ida prefektuuri pressiesindaja Mari Riina Rist ütles, et politsei alustas meedias ilmunud info põhjal kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb raske tervisekahjustuse tekitamist ettevaatamatusest.

Kohus võib süüdlast karistada rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistusega.

Esimene meediale teadaolev intsident toimus 3. veebruaril, kui Tallinnas Mere puiesteel kõndinud soomlannale kukkus pähe jääpurikas ning naine sai väga tõsiselt vigastada.

Järgmine jääga seotud õnnetus oli 11. märtsil, kui Tallinnas Kaubamaja trollipeatuses kukkus kella poole nelja ajal päeval 15aastasele neiule jääkamakas pähe. Kohale kihutanud kiirabi viis meelemärkuseta tütarlapse haiglasse.

24. märtsil kukkus Pärnu kesklinnas Uuel tänaval hoone katuselt jääpurikas eakale naisele pähe ja meedikud pidid ta elu eest võitlema.

25. märtsil kukkus Tallinnas Väike-Karja tänaval poisile jääpurikas pähe, õnneks ei saanud poiss tõsiselt viga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles