Täna algab Tamsalu koletu mõrva asjus eelistung

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere kohtumaja
Rakvere kohtumaja Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Täna peetakse Tamsalu koletu mõrva asjus Viru maakohtu Rakvere kohtumajas eelistung, kus koostatakse kohtuistungite ajakava.

Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Jelena Filippova sõnul süüdistatavaid eelistungil ei ole.

Viru ringkonnaprokuratuuri Rakvere osakonna vanemprokurör Sirje Merilo on varem öelnud, et suure tõenäosusega sel aastal kohtumenetluseni ei jõuta. Samas viitas riiklik süüdistaja, et Tamsalu mõrva kohtuprotsessil kuuleb ränki asju.

Tänavu 22. märtsi hommikul leiti Tamsalu terviserajalt Kuressaarest pärit 15aastase Marily surnukeha. Tapmises kahtlustatavatena peeti samal päeval kinni 15aastane Valeri ja 33aastane Natalja, järgmisel päeval võeti nad kohtu loal vahi alla.

26. märtsil pidas politsei kinni kolmanda kahtlusaluse, 51aastase Sulevi, kes vahistati 28. märtsil.

Viru ringkonnaprokuratuur saatis üldmenetluses kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse 16aastast Valerit mõrvas, tema 33aastast õde Nataljat mõrvale kaasaaitamises ja sugulise kire rahuldamises ning 52aastast Sulevit seadusliku aluseta vabaduse võtmises ning vägistamises.

Süüdistuse kohaselt võtsid Valeri, Natalja ja Sulev 18. märtsi õhtul Marilylt vabaduse ning hoidsid teda Tamsalus Koidu tänaval asuvas korteris kuni 21. märtsi õhtuni.

Sel ajavahemikul tarvitati tüdruku suhtes vaimset, füüsilist ja ka seksuaalset vägivalda. “Uurimise käigus kogutud tõendid annavad alust süüdistuseks, et tüdruk tapeti, varjamaks tema kallal toime pandud kuritegusid,” ütles kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud Viru ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Sirje Merilo.

“Tuginedes ekspertiisi tulemusele, võib väita, et tüdruk tapeti terviserajal ning surma põhjuseks olid hulgalised raiehaavad,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles