Osaluskohvikus arutleti noorte tuleviku üle

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus Lääne-Virumaa osaluskohvik, kus noored arutasidd erinevate aktuaalsete teemade üle, et paika panna tulevikusuunad.

Maavanem Einar Vallbaum rääkis avakõnes ligi 60 osalejale, et keegi ei tee noorte eest asju ära ning mida aktiivsemad elus ollakse, seda kaugemale jõutakse. “Kui sul on hullumeelne idee, vii see ellu,” innustas maavanem 14-26 aastaseid noori.

Kuigi sageli hakkavad Vallbaumi arvates just õpetajad noori pidurdama, tuleb pingutada ja oma mõte läbi suruda. “Koolis õppige keemiat ja matemaatikat, numbrid aitavad elus läbi lüüa,” ütles ta.

“Me tulime siia, et asju lahendada ja paremaks muuta,” innustas noori ka osaluskohviku koordinaator Martin Ott.

Arutelu toimus laudkondades, milledes teemadeks oli noorte töötuse vähendamine kohalikus omavalitsuses; noorte omaalgatuse suurendamine kohalikus kogukonnas; ennetustöö narkootiliste, psühhotroopsete ainete ning alkoholi ja tubakatoodete tarbimise vähendamiseks; kuidas luua endas koolirõõmu; rahvusvahelised projektid ja võimalused.

Osaluskohvik leidis aset AQVA Spa konverentsikeskuses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles