WHA!? toob muusika, kultuuri ja töötoad

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DJ Hash.
DJ Hash. Foto: www.lejalgenes.ee

Sel reedel Rakvere teatris seitsmendat korda toimuv uue muusika ja kultuuri festival WHA!? toob publikuni põneva läbilõike hetkel aktuaalseimatest ja põnevamatest artistidest.

Festivali peaesinejana lennutatakse otse Londonist kohale äsja oma debüütalbumi "Threads" ilmutanud maailmakuulus muusik ja produtsent Om Unit, kelle värske albumi on Mixmag juba tituleerinud 2013. aasta üheks kõige olulisemaks bassimuusika plaadiks.

Kuula stiilinäidet SIIT.

Om Unit on oma pika karjääri jooksul olnud nii plaadikraapimise (scratching) maailmameistrivõistluste DMC finalist kui ka teinud muusikat sellistele artistidele nagu Dudley Perkins, Georgia Anne Muldrow, Foreign Beggars, Kashmere ja paljud teised.

2011. aastal suutis ta oma salaprojekti "Phillip D Kick" tegevusega tekitada palju segadust jungle ja juke stiilide muusikamaailmas - remiksides tuntud 1990ndatest pärit klubilugusid sellise hooga, et tekkis lausa uus stiilinimetus "footwork jungle".

Om Uniti uuel albumil "Threads" segunevad Londoni rütmimeistri armastus hiphopi, rütmika drum'n'bassi ja kiire footworki vastu.

Lihtsamalt öeldes - kui sulle meeldib heale helisüsteemile mõeldud muusika, siis meeldib sulle kindlasti ka "Threads"!

Väliskülalisele lisaks astuvad oma värskeima loominguga üles ka Rakvere produtsent Gee, kes tutvustab oma hiljutisele albumile "Linnas" lisaks äsja koostatud "Eesti Dubstep 3" kogumikku, ning Jõgevalt pärit Ago Niglas, kes pakub publikule põrklevat house- ja techno-muusika segu, seda mõnusas etnomarinaadis.

Vägagi aktiivne ja kuum programm on kokku saanud ka nö tänavalavale, kus Eesti tipp-DJde Möls ja Hash kõrval tutvustavad oma värskeid albumeid Legendaarne plaadimärgi artist Suur Papa ("Silm Lahti Maga", "Siim Kallas", "Estonian Business") ning Lejal Genes plaadimärgi artistid Vesikas & Fofkin, kes äsja avaldanud oma vägagi eduka debüütalbumi "Litter".

Lisaks toovad publikuni oma uue loomingu tagatubade sensatsiooniline hiphop-artist Tommy Cash ja lausa kuuest näljasest sõnaseadjast koosnev Hanf Kung grupeering Tallinn-Tartu maanteelt.

Festivali kultuuriprogrammi raames toimub seekord kolm tasuta sündmust. Festivali tehniline meeskond pakub kõigile huvilistele võimalust tulla tutvuma festivali lavade ja tehnika ülesseadmisega algusega kell 15 Rakvere teatrimajas - oodatud on kõik
tehnikahuvilised ja suursündmuste telgitagustest huvitatud.

Moodsa programmeerimise maailmast edastab "Interaktiivse multimeedia programmeerimine" töötoa raames harivaid ja praktilisi sõnumeid Rasmus Rattas, seda reedel algusega kell 19 Rakvere kultuurikeskuses.

Lisaks avab ArtoRich tattoo-stuudio artist ja kunstnik Raimond Kukuskin otse WHA!? festivalil oma uue isikunäituse ja tähistab seda näidistätoveerimisega. Täpsem info selle ja kõigi teiste WHA!? festivaliga seotud tegemiste kohta on kirjas festivali kodulehel.


Inglise keele oskajatele: vaata videointervjuud OM Unitiga

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles