Metssea rünnak lõppes tõsise vigastusega

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssiga.
Metssiga. Foto: Ants Liigus

Ettevõtja ja hobijahimees Margo Klaasmägi sai nädalavahetusel Laekvere kandis peetud jahil metskuldi rünnaku tõttu nii tõsiseid vigastusi, et vajas operatsiooni ning jäämist haiglaravile.

Mees selgitas, et tulistas ajujahil metssiga, kuid mitte surmavalt, vaid haavas looma.

Jahil kaasas olnud koerad hakkasid metslooma taga ajama. Juhtum leidis aset üsna jahi alguses.

Jaht jätkus, aga pärast lõunat otsustati haavatud looma jälitama hakata, kuna koerte asukoha sai GPSi abil kindlaks teha.

Margo Klaasmägi koos kogenud jahimehe, Simuna jahtkonna juhi Raul Vahteri ning veel ühe kaaslasega läks loomi otsima. Jahimeeste eetika näeb ette, et kui loom on saanud haavata, tuleb ta surmata, mitte jätta piinlema.

Metssea, umbes viieaastase kuldi, leidsid jahilised ka üles ning läksid talle lähemale, nii et jäid temast 15-20 meetri kaugusele. Margo Klaasmägi selgitas, et tegi lasu, mis ei tabanud. “Järgmisel hetkel tuli suur loom juba minu suunas, kõik käis nii kiiresti, et ei jõudnud eest ära hüpata,” rääkis mees.

Metssiga ründas jahimeest ning lõi talle kihva jalga ja tekitas umbes kümnesentimeetrise haava. Pärast ründamist läks metssiga oma teed.
“Kuldi kihv oli võimas ja terav,” selgitas Margo Klaasmägi.

Mehe sõnul läks tal tegelikult hästi. Ta ise sai kiiresti pükstelt maha rihma, et haavast verejooks peatada, ning kaaslased aitasid oma riietest haavale sideme teha.

ATVga toodi jahimees metsast välja, kus ootas juba kiirabi. “Väljasaamine võttis päris palju aega, kuna maastikuolud olid väga keerulised,” ütles Margo Klaasmägi.

Mees viidi Rakvere haiglasse, kus selgus, et jalga tuleb opereerida. See oli vajalik eelkõige tekkinud verejooksu pärast.

Klaasmägi sõnul võtab paranemine aega, aga olukord on kontrolli all.
Tegemist oli Laekvere Jahimeeste Ühingu, Viru-Lemmu Metsaseltsi ning kohalike põllumeeste ja maaomanike ühisjahiga. Taolisi ettevõtmisi korraldatakse juba mitu aastat, et tihendada koostööd maaomanike ja jahimeeste vahel.
Haavatud loom õnnestus päeva lõpuks ka tabada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles