Lugejad kudusid hobusele salli

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobusele kootud salli esitlevad Lea Lehtmets, Maarika Mäll, Marju Saluste, Tiina Kriisa ja Kaili Õunapuu-Seidelberg.
Hobusele kootud salli esitlevad Lea Lehtmets, Maarika Mäll, Marju Saluste, Tiina Kriisa ja Kaili Õunapuu-Seidelberg. Foto: Lääne-Virumaa Keskraamatukogu

Lääne-Virumaa keskraamatukogu rahva ja lugejate ühistööna valmis pikk uljalt triibuline sall kingituseks hobusele, kes kaotas prillid ära.

Rakvere teatris valmiva lavastuse “Hobune, kes kaotas prillid ära” peategelasele kootud salli pikkuseks mõõdeti pärast viimistlust 3,14 meetrit. “3,14 on ilus number, pii ja puha, aga eks ta venib ka,” ütles Lääne-Virumaa keskraamatukogu arendusspetsialist Tiina Kriisa.

“Kõiki kudujaid me kahjuks nimeliselt fikseerida ei suutnud, aga enam vähem küll. Kirjas on 53 nime - kõik naised, noored ja vanad. Igaüks kudus nii nagu ise soovis - valis korvist sobiva lõnga ja tegi sellise mustri, mida soovis või siis oskused lubasid. Mõni käis mitu korda,” rääkis ta.
Lõnga tõid raamatukogutöötajad kodust, sest on ju igaühel, kes vähegi kuduja, ikka üksikuid kerasid alles. “Tore on see, et salli lõpus oli 16 silma rohkem ... Aga eks see hobuse kael ole ka natuke selline koonusjas,” mainis Kriisa.

Kas sall on ikka piisavalt pehme ja mõnus, proovivad Lea Lehtmets, Maarika Mäll, Marju Saluste, Tiina Kriisa ja Kaili Õunapuu-Seidelberg, kel kõigil oma triibud kudumis.

Teatri jõululavastuses kappavale hobusele kootud sallide arv hakkab lähenema kahekümnele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles