Ligi 40 noort soovivad Rakvere haiglasse töövarjuks

, uudistejuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere haigla.
Rakvere haigla. Foto: Arvet Mägi

Rakvere Haiglas toimuv töövarju päev kogub aastatega populaarsust, oma huvist meditsiiniga seonduva vastu on sel aastal teada andnud ligi nelikümmend maakonna noort.

„Tore, kui jätkub järelkasvu meie arstidele ja õdedele. Eks omajagu on siin ka nende erialadega seotud võimalustel praktiseerida nii kodumaal kui ka välisriikides. Loodetavasti leiab meie riik eelarvevahendid vastuvõttude suurendamiseks kõrgkoolides, et meditsiinivaldkonnas lokkavat tööjõu puudust tulevikus leevendada,“ arvas haigla juht Ain Suurkaev.

Noored saavad ülevaate meditsiiniasutuses toimuvast, osalevad arstide ja õdede igapäevatöös. Mõni hakkajam jõuab ka protseduuride tuppa ja teiste uuringute vahetusse teostamisse kaasa lööma.

Peaarst Sirje Kiisküla sõnul tuleb igaks juhuks tuleb noortel silm peal hoida, et meditsiinivaldkonnaga seonduv neil „jalgu alt ära ei niidaks“. Selleks need üritused tema sõnul toimuvadki, et huvi ja tegelikkus kokku saaks ning teineteist leiaks.

Töövarjupäev on päev, mille käigus võib noor jälgida ettevõtja, ametniku või spetsialisti tööpäeva. Tänavu toimub töövarjupäev 21. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles