Rakvere gümnaasiumi noored tegid presidendi võistlusel hea töö

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere gümnaasium.
Rakvere gümnaasium. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Laupäeval tunnustati Tartus ajalooalaste uurimistööde võistluse „Meie ühine kodu Eesti“ võitjaid. Vabariigi Presidendi poolt välja kuulutatud kooliõpilastele suunatud võistluse esikolmik gümnaasiumiastmes oli Marleen Reemann Võru Kreutzwaldi Gümnaasiumist, Anni Lomp Rakvere Gümnaasiumist ning Jane Tõevere ja Triin Kondoja samuti Rakvere Gümnaasiumist.

"Rakvere Gümnaasium on tuntud kui  uurimuslikku õppetööd viljelev  kool, kus kõik selle kooli 11. klasside õpilased  koostavad valitud teemal vähemalt 10- leheküljelise uurimustöö, mida kaitstakse kaasõpilaste ja õpetajate ees. Uurimistöö kursus on kohustuslik kursus kooli õppekavas juba aastai," ütles kooli ajalooõpetaja Heli Kirsi.

Põhikooli astmes võitsid esikoha Karmen Käänik ja Kelly Ardan Lõpe Põhikoolist, teise koha pälvis Karl-Erik Org Võru Kreutzwaldi Gümnaasiumist ning kolmandaks tuli Mariliis Tiiter Kadrina Keskkoolist.

Kooliõpilaste ajaloo-uurimistööde konkurssi korraldavad Eesti Ajalooõpetajate Selts ja Körberi Sihtasutus Hamburgist. Üritus toimus juba üheteistkümnendat korda. Tänavu esitati konkursile 121 uurimistööd 144 õpilaselt koolidest üle Eesti.

President Toomas Hendrik Ilves tänas kõiki konkursil osalenuid sisukate tööde ning pealehakkamise eest.

Võitjad ja nende tööd:

gümnaasium

I koht: Marleen Reemann, Võru Kreutzwaldi Gümnaasium, “Vaba sõltumatu kolonn nr 1“, juhendaja Helle Ruusmaa;

II koht: Anni Lomp, Rakvere Gümnaasium, “Kakskeelsetest peredest pärit lapsed“, juhendaja Anu- Merike Eenmäe;

III koht: Jane Tõevere ja Triin Kondoja, Rakvere Gümnaasium, “Teistsugused küll, aga ikkagi omad“, juhendaja Heli Kirsi.

põhikool

I koht: Karmen Käänik ja Kelly Ardan, Lõpe Põhikool, „Mustlaste elust Lõpe kogukonnas nende üldise kultuuriloo taustal“, juhendaja Ellen Laanesoo;

II koht: Karl-Erik Org, Võru Kreutzwaldi Gümnaasium, „Võru judoklubi REI ajalugu“, juhendaja Kaja Kenk;

III koht Mariliis Tiiter, Kadrina Keskkool, „Eesti keele, kultuuri ja meele hoidmine Peterburgi kubermangu Sinitsa küla näitel“, juhendaja Evelin Tiiter.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles