Vaindloo saarevahiks kippus ligi 400 inimest, teiste hulgas vang ja abivallavanem

, uudistejuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaindloo saar.
Vaindloo saar. Foto: Tairo Lutter

Ida prefektuuri korraldatud konkursil Vaindloo saarevahi leidmiseks osales 382 inimest, praegu toimuvasse vestlusvooru jõudis 25 kandidaati.

Ida prefektuur käivitas oktoobris konkursi, et leida Vaindloole saarevaht, kes tagab eeskätt piiri valvamiseks vajalike seadmete puutumatuse, korrasoleku ja töö.

Konkursi lõppedes laekus kokku 382 elulookirjeldust, pürgijate hulgas oli ka 34 naist. Kandideeriti vanuses 20–74 aastat. Kandideerida sai üle Eesti nii töötukassa kui kahe veebitööportaali kaudu ja ka otse personalitöötajale kirjutades.

Tund aega pärast kuulutuse avaldamist hakkas kandidaatidelt tulema elulookirjeldusi. Tööpakkumine oli ülipopulaarne, seda näitas klikkide arv, mida ühe tööportaali kuulutuse peal tehti 21 573 korral.

Pärast esialgset valikut jäi sõelale 25 kandidaati. Kuigi esitatavad nõuded polnud väga kõrged, tuli valikuid teha kindlate kriteeriumide järgi: kas inimene on tehnikaga sina peal, kui on vaja seadmeid remontida; kas varem on olnud kokkupuuteid merega ja selle muutlikkusega; samuti oli oluline kandidaadi elukoht, kui on vaja kiiresti saarele jõuda.

Vaindloo saare näol on tegemist osalise looduskaitsealaga, kus ühes piirkonnas pesitsevad tiirud. Aeg-ajalt satuvad piirkonda turistid ning siin mängib rolli võõrkeeleoskus, et suhelda ja selgitada võõrastele inimestele saare omapära.

Kuna tegemist on üksiku saarega, siis eelistati ka mitte väga noori inimesi, kellel võib kiirest igav hakata, sest suhtlemist on enamasti vähe.

Hetkel käivad vestlusvoorud. Lõpetuseks tehakse valituks osutunutega väljasõit saarele, et nad näeksid reaalselt keskkonda, kus tööle asuvad.

Kandidaatide hulgas on inimesi igast eluvaldkonnast, näiteks autojuht, kokk, õpetaja, IT-spetsialist, režissöör, abivallavanem. Samuti kandideeriti kinnipidamisasutusest.

Esialgu värvatakse tööle kaks inimest, kelle tulekuga vabanevad praegu saarel vahetustega tööd tegevad neli piirivalvurit.

Väljaõppega piirivalvurid suunatakse pärast saarevahi leidmist täitma nende väljaõppele vastavaid tööülesandeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles