Margus Grosnõist saab Uno Loop

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu on Margus Grosnõi veel sileda lõuaga, peagi aga algab usin põskhabeme kasvatamine, ikka nii nagu Loobile kohane.
Praegu on Margus Grosnõi veel sileda lõuaga, peagi aga algab usin põskhabeme kasvatamine, ikka nii nagu Loobile kohane. Foto: Heigo Teder

Rakvere teatris kaigub Uno Loobi armsaks lauldud muusika, sest juba veebruaris jõuab teatrilavale lugu Loobist. Ehk ka mitte nii väga Loobist vaid sellest, milline oleks Uno Loop olnud, kui ...
 

Veeburaris ilmavalgust nägev muusikaline lavastus „Uno bossa“ viib vaatajad tagasi kodumaise estraadimuusika kuldaega ning toob lavale hulga armastatud laule. See on fantaasiarikas lugu sellest, mis oleks võinud juhtuda, kui Uno oleks valinud teisiti.

Peaosa täitev Rakvere teatri oma mees Margus Grosnõi tunnistas, et Loobiks kehastumine on paras väljakutse. Seda enam, et täispika loo vältel tuleb nii laulda kui mängida. “Võhma peab jaguma, aga eks seda ka jagub, sest Loop ise oli ju spordimees,” naljatles Grosnõi.

Praegu käivad tüki kallal veel peaasjalikult lauluproovid, sest repertuaar on lai ja laulud mitte kõige kergemate killast. Tekstiproovideni jõutakse detsembri esimeses pooles.

Margus Grosnõi sõnul pannaksegi loos põhirõhku muusikale, sõna jääb selles tükis teisejärguliseks, kuigi mitte vähem tähtsaks.

Lugu ise on fiktsioon ning räägib sellest, mis oleks saanud, kui Uno Loop oleks oma elus langetanud teistsugused otsused. “Kui ta näiteks oleks läinud pärast mõnd esinemist baari, mitte otse koju,” naeris Grosnõi ja lubas, et muusiku paroodiaga loos tegemist ei tule, sest laval seisev Loop on sümbioos peaosatäitja ja lavastaja Hardi Volmeri nägemusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles