Tulekul on kuues Emumäe jooks

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui ümber järve joostakse päris mitmetes kohtades üle Eesti, siis Emumäel joostakse ümber mäe.
Kui ümber järve joostakse päris mitmetes kohtades üle Eesti, siis Emumäel joostakse ümber mäe. Foto: Elmo Riig / Sakala

29. mail kel 13 antakse Emumäe vaatetorni juures start kuuendale Emumäe jooksule. Valida võib kümne või 5,6 kilomeetrise distantsi vahel. Lühemale rajale on oodatud ka kepikõndijad.

Emumäe jooksu rada kulgeb mööda Emumäge ümbritsevat loodusmaastikku ja külavaheteid. Jooksu start ja finiš asuvad Emumäe tipus, jooksuraja madalaima ja kõrgeima punkti kõrguste vahe on ligikaudu 50 meetrit. Rajal esineb vaheldumisi nii asfalt-, kruusa- kui ka metsa- ja põlluteid.

Teed on liikluseks avatud ja liiklusohutuse huvides peavad osavõtjad järgima liikluseeskirju. Osaleda võivad kõik 1998. aastal ja varem sündinud jooksuhuvilised, kes on piisavalt treeninud valitud distantsi läbimiseks.

Koos lapsevanemaga lubatakse rajale ka nooremaid. Kõiki osavõtjaid autasustatakse diplomiga. Mõlemal distantsil 1-3 koha saavutanud mehi ja naisi autasustatakse karikate ja meenetega.

Käijate vahel paremusjärjestust ei selgitata. Eelregistreerunutele on jooksul osalemine tasuta. Võistluse korraldab MTÜ Emumäe ja see on tuntust kogunud kui Eesti esimene jooksuvõistlus ümber mäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles