Virumaa Kammerorkester lõpetab aasta Mozartiga

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere muusikakool on pühapäevaks juba 13. korda kokku kutsunud pilliõpetajad kogu Eestimaalt, et kontserdiga tähistada korraga nii õpetajate kui muusikapäeva. Foto on illustratiivne.
Rakvere muusikakool on pühapäevaks juba 13. korda kokku kutsunud pilliõpetajad kogu Eestimaalt, et kontserdiga tähistada korraga nii õpetajate kui muusikapäeva. Foto on illustratiivne. Foto: Internet

Virumaa Kammerorkestril on saanud kombeks aasta ilusa muusikaga ära saata. Seekrd tehakse seda kontserdiga Rakvere gümnaasiumis laupäeval, 28. detsembril kell 18.

“Kuidagi on kujunenud, et sel aastal on üsna palju Mozartit mängitud – tuletame meelde Katariina Maria Kitse ja Mari Polli mängitud viiulikontserte ja muidki teoseid. Seekordse aastalõpukontserdi kava aga ongi koostatud vaid Mozarti teostest,” ütles Rakvere muusikakooli direktor ja Virumaa Kammerorkestri juht Toivo Peäske.

Geniaalse helilooja loomingu kauniduse üle pole Peäske sõnul mõtet arutleda, aga üks kaunimaid nende hulgas on kahtlemata Konzertante Sinfonie, mis on kirjutatud viiuli- ja vioolasolistidele ja orkestrile. “Solistideks on meile ammu tuntud viiuldaja, Londonis kõrgkooli lõpetanud ning praegu seal töötav ja palju esinev Kaija Lukas, vioolasolistiks Austraaliast pärit, samuti Londonis kõrghariduse saanud Michael Trauer,” rääkis ta.

Kontserdi kavas on ka Missa Brevis (lühike missa), milles teevad kaasa koor nimega K.O.O.R. (dir Raul Talmar) ja Nõmme muusikakooli vilistlaste kammerkoori (dir Indrek Vijard) lauljad. Solistideks on Anneliis Volmer, Aule Urb, Kuldar Schüts ja Tambet Kikas. Kontserdi alustuseks mängib orkester Divertismendi B-duur.

Jõuludeks on kodumaale sõitnud ka mitmed praegu välismaal õppivad orkestrandid (Mary-Ann Eessaar Hollandist, Kaarin Lehemets Londonist, Ingely Laiv Saksamaalt), keda on rõõm seekordsel kontserdil jälle pultide taga näha.

Nagu alati, on kontserdile pääs tasuta, kuid on võimalik teha annetus orkestri toetuseks.
Sama kavaga esinetakse järgmisel päeval Eesti muusika- ja teatriakadeemia saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles