Meilikonto üle võtnud kurikaelad saadavad ärimehe nimel petukirju

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gmail.
Gmail. Foto: Internet

Virumaa Teataja toimetusse, paljudele kontaktidele Eestis ja kogu maailmas saabus täna Vinnis tegutseva Hapro International Balti piirkonna juhi Taimo Kaldma nimel meil, kus ta palub 1800 eurot laenu, kuna on Ukrainas Luganskis reisil olles kaotanud nii rahakoti kui telefoni ja ainus võimalus temaga kontakteeruda on e-posti teel. Tegu aga on petukirjaga.

Taimo Kaldma on Eestis ning tema rahakott ja telefon alles, küll aga kaaperdati täna tema gmaili aadress, millelt petukirju nüüd üle maailma laiali saadetakse.

“Kogu aeg telefon heliseb, umbes viis kõnet saan minutis küsimusega, mis on juhtunud,” ütles Taimo Kaldma, kelle selgitusel võtsid kurikaelad üle tema töömeilina kasutatava gmaili konto, kus oli ligikaudu 700 kontakti üle maailma ning 170 lugemata ja kiiresti reageerimist vajavat kirja.

Korraks pääses ärimees hommikul oma meilikontole küll ligi, aga nähes, et kirju sealt kustutatakse, sulges ta suuremate probleemide kartuses arvuti. Tagantjärele peab ta seda veaks, leides, et oleks tulnud kohe paroolid ära vahetada, kui õnnestus korraks kontole pääseda. Seda soovitas Kaldma teha ka teistel, kes sarnasesse olukorda peaks sattuma.

Kaldma sõnul võttis ta ühendust ka gmaili kontoriga, kuid sealt sai ta vastuseks, et tasuta pakutavate melikontode puhul sealt abi ei saa.

“Tuleb töömeilide jaoks ikka korralik tasuline konto teha, väga palju olulist infot läks kaotsi,” tõdes Taimo Kaldma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles