Maantee äärde pargitud traktor tekitas kaose

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna-Narva maantee tuli tükiks ajaks ­sulgeda, kui pargitud traktor tõmbas avariisse kaasa kolm veoautot.
Tallinna-Narva maantee tuli tükiks ajaks ­sulgeda, kui pargitud traktor tõmbas avariisse kaasa kolm veoautot. Foto: Meelis Meilbaum

Eile pärastlõunal tekitas Aluvere viadukti lähedal Tallinna-Narva maantee äärde seisma jäetud traktor paraja kaose, milles osales ka kolm veokit. Inimesed oluliselt vigastada ei saanud.

Romuralli sai alguse, kui haagisega traktor Aluvere bussipeatuse juures seisma jäi. Traktorist Aleksei rääkis, et oli sõidukist juba väljunud, kui Narva poolt tulnud järelhaagisega veoauto MAN ja selle taga sõitnud veoauto Volvo traktorist mööda hakkasid sõitma.

Neile Tallinna poolt vastu tulnud veoautol Scania ei õnnestunud kiilasjääga kaetud teel pidurdada ja Scania pühkis esmalt MANi kraavi. Seejärel oli Volvo kord, mille litsus vastu traktorit.

Aleksei sõnul on tema sõiduki kiirus väike ja uljad rekka-mehed vuhisevad temast tavaliselt paarikaupa mööda. ­“Seekord see ei õnnestunud,” ütles Aleksei pisut kahjurõõmsalt.

Scania veoautot juhtinud Tiit rääkis, et kõik käis väga kiiresti. Järsku oli ta auto kabiin õli täis, masin ise risti teel.

Tiit kurtis, et parem jalg on valus ja paistes. Kiirabitöötaja oli tal soovitanud traumapunkti pöörduda, kui asi hullemaks läheb.

Tiidu sõnul pidanuks ta sõitma esmalt Kohtla-Järvele ja Jõhvi ning sealt edasi Poolasse.

Sõidukijuhte üllatas pärast avariid sündmuspaigale tulnud teemehe väide, et sõidutee libe ei ole. Siiski saadeti välja auto, mis hakkas kiilasjääle soola puistama.

Tee oli õnnetuspaigas natuke üle tunni suletud. Politsei suunas liikluse ümber Arkna ja Sõmeru risti kaudu.

Politsei manitseb liiklejaid tähelepanelikkusele

Kui lumesadu tõi nädalavahetusel endaga kaasa mõned plekimõlkimised, kus õnneks keegi tõsisemalt viga ei saanud, siis esmaspäeval juhtusid Virumaal juba liiklusõnnetused, kus said viga ka inimesed.

Rakvere politseijaoskonna patrullteenistuse vanem Margo Kukk nimetas liiklusõnnetuste üheks põhjuseks asjaolu, et juhid ei arvesta muutunud ilmaoludega ja jätkavad lumevabale ajale sobilikku sõidustiili.

“Veel tahaksin tähelepanu juhtida sõidukite puhastamisele lumest,” jätkas Kukk. “Suurt rolli liiklusohutuses mängib hea nähtavus. Kui hommikuti kiirustatakse ja kodust väljasõit jääb viimasele minutile, siis tööle hilinemise vältimiseks auto puhastamiseks lumest aega enam ei jäeta.”

Politseinike tähelepanekute järgi kraabivad mõned juhid puhtaks vaid sõiduki esiklaasi. “Öelgem ausalt, mõni sõiduk meenutab militaartehnikat, sest väljavaatamiseks on puhtaks kraabitud vaid pisike ava. See, mis toimub ümberringi liikluses, jääb lumiste klaaside tõttu märkamata,” kõneles Kukk.

Samuti tuletab politseinik liiklejatele meelde õige sõidukiiruse valimise ja piisava pikivahe hoidmise vajalikkust. “Lähtuge siiski tee- ja ilmaoludest, mitte ärge püüelge liiklusmärgile kirjutatud maksimaalse lubatud kiiruse poole,” õpetas Kukk ja lisas, et eriti ettevaatlik peab olema möödasõitudel. “Enne möödasõidu alustamist tuleb veenduda, et teeolud ja juhi oskused võimaldavad möödasõidu ohutult lõpuni viia.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles