Taavi Rõivas euroga seoses hinnatõusu ei usu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas.
Taavi Rõivas. Foto: Peeter Langovits

Virumaa Teataja ja Euroopa Parlamendi Eesti infobüroo korraldatud arvamusliidrite lõunal üles astunud riigikogu rahanduskomisjoni esimees Taavi Rõivas kinnitas, et euro olukord pole nii dramaatiline, kuid muret teeb, et mõned riigid ei pea mõistlikuks, et kui tulud kukuvad, tuleb ka kulusid kärpida.


Rahanduskomisjoni esimees arutles Rakveres Villa Theresas toimunud arvamusliidrite lõunal muu hulgas ka teemal, kas hinnatõus pärast Eesti eurotsooniga liitumist tuleb või ei.

Tänavakaubanduses on hinnatõus reaalne, igapäevakaupade eurost tulenevat hinnatõusu Rõivas aga ei usu.

„Ma väidan, et te (ettevõtjad – toim.) ei kooskõlasta oma hindu Ansipi või Ligiga, seega lähenevad valimised hinnatõusu ei mõjuta,“ oli ta veendunud, et kuigi sellekohaseid spekulatsioone kõlas ka arvamusliidrite lõunal peetud ettekannetes, puudub hinnatõusul siiski seos valimistega.

Euro on rahanduskomisjoni esimehe sõnutsi Eestile üüratult oluline eesmärk, sest see on oluline sõnum ka maailma.

Rõivas kiitis eestlaste arukust mõistmisel, et ükskõik, kes parajasti ka võimul on, peab valitsus kulusid kokku hoidma. "Euro või mitte, tasakaalus eelarvet on meile endale vaja."

Eelarvekulude märgatavat suurenemist enne aastat 2014, mil eelarve peaks olema prognooside kohaselt jõudnud tasakaalu, ei tohiks Rõivase sõnul ükski vastutustundlik poliitik lubada, kui ta ei ütle, kust see raha ära võetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles