Pantelei Karmanov pillub taas sententse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Veski Pantelei ­Karmanovi rollis on haaranud publikut ja leidnud festivalidel tunnustust.
Kaido Veski Pantelei ­Karmanovi rollis on haaranud publikut ja leidnud festivalidel tunnustust. Foto: Erakogu

Ranna-Viru rahvateater mängib laupäeval, 25. jaanuaril kell 18 Rakvere kultuurikeskuses taas palju pärjatud näitemängu, ühes vaatuses Ivan Võrõpajevi “Pantelei Karmanovi sententsid”.

Teatrikriitik Margus Mikomägi on “Pantelei Karmanovi sententside” kohta öelnud: “Sententsid võtavad mind kaasa. Minuga koos mõtleb kuus inimest. Ja see on teater, ühed räägivad, teised kuulavad. ­Vägev näidend on. Lavastaja Tiit ei kasuta ses töös midagi, mis viiks vaataja kõrvale valusast tekstist. Mingi mantli-kujund käib loost läbi. Laval on luud, arvuti, küünlajalg, kus põlevad viis küünalt. Surm, sõjavägi, sõda, sündimine, perekond, üksindus ... mõelda on palju.”

“Mul on silmad, seda teavad kõik. Aga mul pole midagi … niisugust külgetõmbavat. Ühel mu sõbral ei olnud silmi. Ta kaotas need juba viiendas klassis – õnnetu juhuse läbi. Aga tal oli nii palju külgetõmbavat, et tuli tahtmine teda kadestada,” ütleb tekstikatkend.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles